@misc{Joanna_Krzywińska_studentka_socjologii_UAM_w_Poznaniu_ukończyła_studia_socjologiczne_w_2013_roku_"Kultura, author={Joanna Krzywińska, studentka socjologii UAM w Poznaniu, ukończyła studia socjologiczne w 2013 roku}, howpublished={online}, contents={zawiera: Część I: KULTURA KULINARNA, CZYLI OD KONIECZNOŚCI DO WYBORU; Część II: KULTURA KULINARNA W POLSCE; ANEKS METODOLOGICZNY}, language={polski}, abstract={Praca magisterska jest próbą odpowiedzi na pytanie jaki jest kulturowy sens jedzenia, co to jest kultura kulinarna oraz czy w Polsce mamy do czynienia z kulturą kulinarną. Próby odpowiedzi na te pytania autorka pracy próbuje udzielić zarówno poprzez analizę literatury przedmiotu, jak i poprzez autorskie analizy, oparte na obserwacji oraz na wywiadach z mieszkańcami Poznania.}, type={transkrypcja wywiadu}, title={"Kultura kulinarna we współczesnej Polsce. Źródła, przeobrażenia, zróżnicowania. Transkrypcje wywiadów"}, keywords={kulinaria, kultura kulinarna, jedzenie, żywienie, Polska, zmiana, obyczaje, stół, pożywienie, naród, codzienność, zwyczaje kulinarne}, }